Barion Pixel
MEGRENDELÉS LEADÁSA CSAK ONLINE LEHETSÉGES +36 70 369 6044 megrendeles@higienia-online.hu

Hiába a legjobb ablakpucoló szer, ha nem megfelelő az ablaktisztítás technikája. Hogyan nem lesz csíkos az ablak? Mi az ablaktisztítás legjobb technikája? Talán ez az a kérdés, ami az ablaktisztítással összefüggésben szinte kivétel nélkül mindenkit foglalkoztat. Pedig nincs különösebb titok, csupán egy jó lehúzóra van szükség. Illetve azt a bizonyos lehúzót szakszerűen kell használni.

Melyik a garantáltan csíkmentes ablaktisztítási módszer?

Ha csíkmentes ablakokat szeretnénk, akkor a legfontosabb, hogy az ablaklehúzót minden lehúzáskor szigorúan vízszintesen kell tartani. Lehetőleg úgy, hogy ne legyen laza a penge. Ugyanakkor a túlságosan ablakra nyomott gumifelület sem ideális. Valahogy a kettő között kellene megtalálni a középutat. Ehhez szükség lesz némi gyakorlatra, de hamar rá lehet érezni, ha figyeljük minden húzás után az eredményt. Miután megvan a módszer, rendkívül gyorsan megtisztíthatók az üveg ablakok. Az a tisztítási folyamat, ami korábban akár órákat is elvett az életünkből, a jó eszközzel, a megfelelő tudással percekbe telik csak és élvezhetjük a tiszta ablakokat.

Az ablakok tisztítása előtt vizsgáljuk meg a lehúzó állapotát is!

Ha laza a lehúzó penge, általában akkor lesz csíkos az ablak. Amikor pedig túlságosan erősen nyomjuk az üvegre a lehúzót, az eszközünk károsul – ebből adódóan idő előtt tönkremegy és csíkozni kezd. Fontos, és erről sokan megfeledkeznek: az ablaktisztítás során a lehúzót is tisztítani kell. Lehetőleg alaposan.

Az ablaklehúzót tartsuk szárazon takarítás közben!

Amennyiben nedves ablaklehúzóval próbáljuk az üvegről a tisztítószert eltávolítani, nagy valószínűséggel csíkos lesz az ablak. Ezért minden lehúzás után célszerű szárazra törölni a gumipengét. Nem mellesleg közben mi sem leszünk vizesek ablakpucolás közben. Apró dolog, de annál nagyobb a jelentősége: mindig fedésben használjuk a lehúzót! Az előző irányra mindig tartsunk rá pár millimétert! Így nem lesz csíkos a felület. De a fent már említett vízszintről se feledkezzünk meg!

Ablaktisztítás lehúzóval

ablaktisztítás csíkmentesen lehúzóval

Milyen ablaktisztító szereket használjunk? 

Ami pedig az ablakpucolás során használatos ideális szereket illeti A legtöbben házi praktikaként a citromsavas ablakpucolásra esküsznek. Talán nem véletlenül. Egyrészt mert természetes, másrészt a citromsav a makacs szennyeződéseket is jól eltüntetni. Rendkívül jó a zsíroldó hatása. Továbbá könnyen, csíkmentesen eltávolítható az üvegfelületről. Nem hagy foltot. Természetesen professzionális ablaktisztító szerekkel könnyebben, gyorsabban elérjük a kívánt tisztító hatást. Ha sok ablakot kell megpucolni például egy irodaházban rövid idő alatt, akkor a házi praktikák nem mindig megfelelőek. A szórófejes adagolókba töltött ablaktisztító szerek megfelelő higítási aránnyal gyorsan hatnak az ablak felületen.

A tisztítás közben rendszeresen cseréljünk vizet. Nagyon fontos ezt betartani. Legyen tiszta víz mindig a kezünk ügyében, így nem hordjuk vissza az ablak felületre a szennyeződéseket.

Válasszunk ideális lehúzót! 

Az ablakpucolás technikáját már tudjuk, az ideális ablaktisztító szert is ismerjük, de azt még nem néztük meg, hogy milyen az ideális lehúzó? Nagyon fontos az ablaklehúzó gumi lapátjának a minősége. Ha hullámos a felület, hiába a jó technika. Rossz eszközzel csak a mérgelődés van, csíkos lesz az ablak. Jól jöhet továbbá, ha teleszkópos az ablaktisztító eszköz – vagy valamilyen módon megnövelhető a hosszúsága. Így akár a magasabb alakok is könnyedén megtisztíthatók. Sokat számít az is, hogy mennyire kezes a lehúzó. Ideális, ha ott van a kezünk ügyében még egy kisebb eszköz is, amivel a sarkoknál is könnyen lehúzzuk a tisztítószert, illetve van egy szélesebb lehúzónk is, amivel a nagyobb felületeket tudjuk csíkmentesre varázsolni. Ennyi az egész.

Csíkmentes ablaktisztítás

A csíkmentes ablaktisztítás titka tehát a lehúzás módszerében és a lehúzó minőségében rejlik. Azaz nincs is különösebb titok. Végül nem marad más hátra, próbálja ki legközelebb a fenti módszert! Kis gyakorlás után az ön ablakai is biztosan gyönyörűek lesznek.

A legjobb ablaklehúzó és a legjobb ablaktisztító párosát keresi?

Mi a legjobban a Kiehl termékeivel vagyunk megelégedve, ha a tisztítás, takarítás a feladat és ez igaz akkor is, ha éppen a foltmentes ablaktisztítás a cél.

Két szórófejes flakonban is elérhető terméket ajánlunk a legszívesebben, mert ezek használata kényelmes és hatékony. A Kiehl GlasQueen és az Optima üvegtisztítókat. Az utóbbi ökocímkés termék, ha környezetkímélő megoldást keres.

Ablakpucolás

Az ablak takarítás, ablakmosás alapkellékeként pedig Vileda lehúzóit ajánljuk kompletten, ahogy a profi takarítók használják: vizező és lehúzó, ami teleszkópos nyéllel meghosszabbítható. Ez hasznos lesz a magas ablakok tisztítása alkalmával.

Ha ezek a kellékek és a profi tisztítószer is kéznél van már, akkor nincs más hátra, mint a fentiekben leírt ablaktisztítás tippek sorát kell követni, hogy a tökéletesen tiszták legyenek az ablakok és többé ne merüljön fel a kérdés, hogy: miért csíkos az ablak!?

Függönymosás nélkül nincs tiszta ablak

Bár a végére hagytuk, de fontos megemlíteni, hogy az ablaktisztítást mindig érdemes összekötni a függönymosással. Ha az Ön irodájában is időszerű a szalagfüggönyök tisztítása, akkor olvassa el kapcsolódó írásunkat: Szalagfüggönyök tisztítása hatékonyan.

Amennyiben kérdése merülne fel, a Kapcsolat menüpontban megtalálja elérhetőségünket. Keressen minket bátran, szívesen válaszolunk kérdéseire az ablaklehúzók, és ablaktisztító szerek, eszközök kapcsán!

Tekintse meg kínálatunkban az Ablaktisztító eszközöket