Barion Pixel
MEGRENDELÉS LEADÁSA CSAK ONLINE LEHETSÉGES +36 70 369 6044 megrendeles@higienia-online.hu

Orvosi rendelő takarítás

A rendelő takarítás alapelvei

Az orvosi rendelő takarítás szabályai túlmutatnak az általános vagy iroda napi takarítása során megszokott folyamatokon és a tisztítószerek kiválasztásakor, használata is nagyobb figyelmet igényel. Az egészségügyi intézmények takarításánál 2 alapvető fontosságú tényezőt szükséges betartani. Az egyik a gyorsaság a másik pedig a kifogástalan fertőtlenítő hatás. Ha ez a két szempont nem valósul meg, akkor nem beszélhetünk eredményes takarításról az orvosi rendelőkben vagy más egészségügyi helyiségekben. 

Nem elegendő, hogy szabad szemmel nézve tisztának tűnik egy rendelő, mérhetően mentesnek kell lennie a baktériumoktól, gombáktól, és bizonyos vírustörzsektől. Vagyis a a takarítást ezeken a helyeken baktericid, fungicid, tuberkulocid, virucid hatásspektrumú tisztítószerekkel célszerű elvégezni. A kilincsek, a levegő tisztasága és a padló felmosása, a textilek, kárpitok tisztasága, illetve fertőtlenítése is figyelmet érdemel, ezek mind speciális takarító feladatok. 

 

Fertőtlenítés környezetkímélő módon

A legjobb megoldás, ha mindezt környezetkímélő módon tudjuk megvalósítani. Szerencsére ez már nem lehetetlen, ugyanis a professzionális takarítási rendszereket kínáló gyártók többsége ma már környezetkímélő tisztítószereket is kínál nagy választékban, melyek hatásosak is. Tehát a fertőtlenítés érdekében nem feltétlenül kell lemondani a környezetkímélő hatásról sem. 

 

Patika tisztaság a magánrendelőkben

A magánrendelőkben a patika tisztaság épp olyan fontos mint a kórházakban, hogy a betegek és a rendelőben dolgozó orvosok biztonságban érezhessék magukat. Egy kórház általában külön higiéniai és mosodai osztályt üzemeletet, mely az egész intézményt ellátja. Egy magánrendelőben viszont sokkal kisebb területen kell minden feladatot megoldani a szolgáltatások folyamatos biztosítása mellett. Webáruházunkban kapható BradoChem és a német Kiehl gyártó fertőtlenítő hatású tisztítószereivel, valamint a BradoChem és a Tork kéz és bőrfertőtlenítő termékeivel teljeskörűen gondoskodhat rendelője tisztaságáról és higiéniájáról. 

Rendelő takarítás témában írt cikkeinket folyamatosan bővítjük és igyekszünk hasznos takarítási tanácsokat adni termék ajánlásokkal, hogy optimális tisztítószer mennyiséggel, optimális behatási idővel a leggyorsabban tudja elérni a tökéletes tisztaságot és fertőtlenítő hatást. 

Lesz szó a különböző sűrűségű 1%-os, 0,5%-os fertőtlenítő oldatok elkészítéséről, a behatási időkről és a csíramentesség ellenőrzéséről is. Olyan praktikus tudnivalókat kívánunk nyújtani, ami segítséget ad a magánrendelőket üzemeltetőknek, a rendelőkben megvalósítható tisztaság biztosításához. 

Kitérünk a tisztasági szerek, fertőtlenítő hatású higiéniai anyagok, mint a fertőtlenítő szappanok és az érintésmentes rendszerű adagolók rendelőintézeti megoldásaira is. És készítünk rendelőintézeti tisztítószer és higiéniai anyag bevásárló lista javaslatot is. 

Amennyiben valamilyen témáról nem talál információt, de szívesen olvasna, küldje el részünkre témajavaslatát a ügyfélszolgálatunk részére a Kapcsolat menüpontban.