Barion Pixel
MEGRENDELÉS LEADÁSA CSAK ONLINE LEHETSÉGES +36 70 369 6044 megrendeles@higienia-online.hu

Ha tiszta a járólap, az remek dolog. Csakhogy nem kizárólag a tisztaság az, amire koncentrálni kell, ha járófelületet takarítunk, kezelünk. Nem árt, ha a csúszásmentességre is ügyelünk. Ez ugyanis fontos biztonsági követelmény különösen a nagyforgalmú ingatlanok takarítása során. Ha azt napközben végezzük a takarítást, amikor elkerülhetetlen, hogy az ingatlan vendégei, munkavállalói, vásárlói is a helyszínen tartózkodjanak vagyis átjáró forgalom közben kell takarítani, akkor kötelező figyelmeztető táblát is kihelyezni.. Másik alapszabály, hogy a kézi felmosást mindig hátrafelé halada vagyis mindig a még száraz felületre lépve kell végezni. 

Ha az üzemeltető MEBIR (Munkahelyi Egészségvédelem és Biztonság Irányítási Rendeszer) szerint működik, akkor a szabályzatban leírtakról is érdemes tájékozódni erre vonatkozóan, illetve az alábbiakban igazán hatásos megoldásokat hozunk!

Mit kell tenni azért, hogy a járólapokon biztonsággal közlekedhessünk?

Az egyes burkolatuk már önmagukban csúszásmentesnek tekinthetők. Általában azok az anyagok, amiket padlóra szánnak, rendelkeznek valamilyen csúszásmentesítő tulajdonsággal. Ez azonban sajnos nem mindig elegendő, így tanácsos kifejezetten padlókra szánt bevonatot használni. Aminek a létrehozása egyébként nem egy komplikált művelet. Az erre kifejlesztett szerekkel a közlekedés szempontjából viszonylag egyszerűen biztonságossá tehető a burkolat. Ilyen csúszásgátló bevonat járólapra jelenleg is többféle kiegészítő tulajdonsággal is rendelhető webshopunkból.

Mitől lesz csúszásmentes a padlólap?

Ezek a bevonatok egyfajta szemcsés felületet képeznek, ezzel minimalizálják az elcsúszás veszélyét. Léteznek durvább és finomabb szemcséjű bevonatok is. Mást ajánlott használni vizes, fürdőszoba helyiségekben és mást mondjuk közösségi terekben vagy kültéren. A Fürdőszobában egyszerűen megoldhatjuk a problémát például fürdőszobaszőnyegek lehelyezésével, de nagyobb felületeken vagy közösségi terekben profibb megoldásokra van szükség!

Mi a német Kiehl gyártó bevonat termékeit javasoljuk

Ha biztosra menne és olyan csúszásmentesített felületet hozna létre, ami a tisztítószereknek is ellenáll, illetve a nagyobb igénybevételt is bírja, válasszon a Kiehl termékei közül. A márka csúszásgátló padlóbevonata egy fémhálósított műanyag diszperzió. Ami kiváló filmképző tulajdonsággal rendelkezik. És természetesen hosszú időn át ellenáll a tisztítószereknek, a különféle fertőtlenítő szereknek is. A növekvő igényekre válaszul a gyártó kiváló minőségű termékeket fejlesztett ki minden felhasználású célú padló ápolására, legyen az igény beltéri vagy kültéri csúszásmentes járólap.

A csúszásmentesítő bevonat bátran használható linóleumon, kemény műanyag és gres járólapon egyaránt. Gyakorlatilag bármilyen járófelülethez kapható megfelelő Kiehl bevonatot képző szer, így már csak Önön múlik, hogy a csúszásmentes járólap biztosítva legyen irodájában, üzletében vagy egészségügyi intézményében, kórházban, sportcsarnokban, műhelyében…

Még faburkolathoz is vásárolható ilyen bevonat!

Amit egyébként nem csak a csúszásgátló tulajdonsága miatt érdemes használni. Ezek a transzparens bevonatok szennyeződéstaszító képességgel is rendelkeznek. Vagyis nehezebben tapad meg rajtuk a kosz. Azaz a csúszásmentesített felülettel rendelkező burkolatoknak a takarítása is sokkal egyszerűbb.

Illetve azt se feledjük, hogy némelyik szernek egyfajta felület ápoló tulajdonsága is van. És nem csak fényes járólap felmosása után használhatók. A fára való készítmény védi és fényezi a fát, a betonra való a víz és olaj behatolását gátolja meg. De a fényesebb felületek esetében óv a kopástól és karcolástól is.

Mindezekkel természetesen nem csak beltéri burkolatok esetében kell számolni. Megfelelő kőimpregnáló szerekkel akár kültéri járófelület is csúszásmentessé tehető. Akár lépcső, akár teraszburkolat. Persze ezen felületek az anyagösszetételüknél fogva nagyobb csúszásmentes tulajdonsággal rendelkeznek. Ettől függetlenül van lehetőség plusz bevonat képzésére. Fagyálló tulajdonsággal a betonpadló bevonatok a pórusokban mélyen behatolva megelőzik a fagyok okozta károsodást és így a mohák ellen is ellenállóvá válik a kültéri beton padlólap, ami megkönnyíti a rendszeres térkő tisztítás folyamatát. Ha kültéri csúszásmentes járólap a célja, akkor ajánljuk figyelmébe a Prisma Steinprotector kőpadló ápolót.

Mi az a csúszásmentességi skála?

A csúszásmentességet egyébként egy skálán is jelölik vagy úgy is mondhatjuk, hogy ezek a csúszásmentességi fokozatok:

  • Az R9 jelenti, hogy a burkolat általános felhasználásra szánt
  • Az R10 csúszásmentesnek tekinthető
  • az R11 fokozottan csúszásmentes
  • az R12 nagyon magas csúszásmentes fokozat.

Az utóbbiakat ipari környezetben használják. A mosodákban, az éttermekben, a vizes terekben, az egészségügyi intézményekben az R10, R11 fokozattal jelölt burkolatok használata a gyakorlat. A kiehl termékek között több kórházi követelménynek megfelelő termék is kosárba helyezhető, ilyen például a Kiehl Thermohospital bevonat, ami kifejezetten kórházakba lett kifejlesztve. Szennytaszító és önfényező tulajdonságú, vagyis fényes felületű csúszásmentes járólap lesz a végeredmény.

Természetesen ez csak az alap tulajdonságot jelenti. A csúszásmentes bevonatokkal mondhatni bármilyen felület extrán csúszásmentessé tehető. Legyen matt vagy fényes, selyemfényű felület a kívánalom, esetleg a fokozott kopásállóság biztosítása szerepel a feltételek között, ezek a szerek a padlólapok barátai lesznek. Környezetkímélő Eco diszperziós padlóápolót is kínálunk! Részletes tájékoztató információk, biztonsági adatlapok olvashatók a termékoldalakon, de szívesen segítünk a termék összehasonlításokban, hogy Ön a burkolatának leginkább megfelelő bevonatot és technológiát kapja. Szállítási feltételekkel is keressen minket bizalommal, országosan szállítunk, rövid szállítási határidővel.

Magas szintű kopásállóság a sportcsarnokban

A fokozott igénybevételű sportcsarnokok felületeinek ápolására készül a keményvaxhoz hasonlóan, rugalmasan száradó Ceradur-eco diszperziós padlóápoló. Magas minőségének köszönhetően a polírozással eltávolíthatók a sérülések is az ápolt burkolatokról. Öko címkés termék, így még környezetkímélő is.

Csúszásmentes PVC padló

Bizony nagy forgalmú helyeken magát a burkolatot kell a megfelelő csúszásmentességi skála szerint kiválasztani. A legáltalánosabb választás ilyenkor a PVC. Nagyon fontos a PVC és a linóleum padlók esetében, hogy ezekre sose használjunk maró hatású felmosószereket. kerüljük például a hipót, vízkőoldó hatású szereket, de a gőzborotva használatát is. A felmosóvíz hőmérséklete sem elhanyagolható szempont, ugyanis ezek az anyagok érzékenyek a hideg és a forró vízre is. A hidegtől megrepedhet, míg a forró víztől bemattul. Szóval a langyos víz lesz a jó választás. 

Az ápolása sem úgy történik mint más padlóburkolatoknál. A hagyományos viaszos padlóápolók itt éppen a csúszámentesség kárára lennének, így ezeket ne használjuk a PVC padlókon. Maradjunk az általános, semleges kémhatású felmosószereknél. A rendszeres felmosás itt kritikus kérdés, minél gyakrabban mossuk fel helyesen a linóleumot vagy a PVC padlót a fentiekben leírtak szerint, annál hosszabb élettartamú lehet.  Az erős dörzsölést is felejtsük el! Használjon lapost mopot mikroszálas fejjel. Gép takarítás esetén sem a legerőteljesebb fokozaton súroljuk fel az ilyen padlókat, mert azzal csak kárt teszünk bennük. 

Ha ön is így tenne, kattintson a webáruházunk válogatott termékeire. Az összes, általunk forgalmazott: Kiehl csúszásmentes bevonatot  itt találja.

Olvassa el kapcsolódó takarítási cikkeinket is: