Barion Pixel
MEGRENDELÉS LEADÁSA CSAK ONLINE LEHETSÉGES +36 70 369 6044 megrendeles@higienia-online.hu

A szőnyegtisztítás otthon sem egyszerű. Hát még az olyan helyeken, ahol az átlagnál nagyobb a forgalom. És még a cipőt se veszik le… Gondoljunk csak bele: Egy esős napon mennyi szennyeződést viszünk be a cipőnkkel mondjuk egy irodaházba vagy egy szállodába úgy hogy észre sem vesszük? De a piszkolódáshoz nem kell feltétlenül rossz időnek lenni odakint. Akkor is bőven van kihívás a szőnyeg tisztítása terén, ha látszólag tiszta lábbelivel közlekedik naponta 20-30 vagy akár több száz ember. Szóval ahol padlószőnyeg borítja a padlót, ott bizony nem lehet félvállról venni a takarítás kérdését. Már csak azért se, mert a szőnyegbe láthatatlan szennyeződések is beleülnek. Azaz a használat során újra és újra száll a por. Ami – lássuk be – nem éppen a legegészségesebb dolog. Úgyhogy hiába tűnik tisztának egy padlószőnyeg, azt bizony rendszeresen ki kell tisztítani. De hogyan?

Teljes szőnyegtisztítás házilag

Válasszunk házi megoldást, vagy inkább bízzuk profi takarítószerekre a szennyeződés, a piszok eltávolítását?

A válasz nyilván számos tényezőtől függ. Otthon, kisebb forgalmú helyeken akár a házi módszer is működik. Ha nincs erős szennyeződés, az otthoni padlószőnyeg tisztítás során mondjuk a szódabikarbóna is segíthet. Csak szórjuk a szőnyegre, majd egy óra eltelte után porszívózzuk fel… Ennyi. És a szőnyeg elvileg tiszta is lesz. De az erősebb foltok esetén akár az ecet is bevethető. Természetesen higított formában és úgy, hogy a szőnyegre kefével visszük fel azt, ahol a folt található.

Padlószőnyeg tisztítás mosóporral

Ugyanígy a forró vízzel és mosószerrel készített szőnyegtisztító szer is hatékony lehet. Legalábbis otthon, kis területen a szőnyegtisztítás mosóporral működő módszer, ami a foltot is jól kiszedi. Az irodákban, a szállodákban már más a helyzet. Persze itt-ott működhet a módszer, de nagy felületen azért talán jobb a profi és megfelelő szőnyegtisztító szerekre bízni a tisztítást. Illetve ajánlott profi szőnyegtisztító gépeket is bevetni, melyek gőzzel is tisztítanak. Így nem csak a felületet tisztítjuk át, hanem a szőnyeg mélyebb részeibe, a szálak közé ivódott, beleült szennyeződéseket is el tudjuk távolítani. A hatékonyság természetesen függ attól, hogy milyen tisztítószert használunk. Illetve az előkészítéstől is. A szakszerű porszívózás azonban semmi esetre se mellőzhető. Mindig ez legyen az első lépés. Ezt követően jöhet csak a szőnyeg tisztítószeres takarítása.

 

Milyen tisztítószert válasszunk a padlószőnyeg tisztításához szállodákban?

Mi a Kiehl termékeit ajánljuk. Egészen konkrétan például a Kiehl Carp-Extracta intenzív szóró extrakciós tisztítószert. A kézi tisztítószer poratka ellen is hatásos, ami – lássuk be – nem egy utolsó szempont. Ugyanakkor választhatunk tisztítógépekhez kifejlesztett szőnyegtiszító szert is. A Kiehl Carp-acryl például ilyen. Aztán ott a szóróflakonos kivitel. A Carp-deta folttisztító az oldószer segítségével oldható foltokat könnyedén eltávolítja. Végül egy nagyágyú: a Kiehl Carpasol. Ez a gépi tisztításhoz ajánlott tisztítószer nem csak felfrissíti a szőnyeget, hanem a szennyeződéseket is rendkívül hatékonyan eltávolítja.

Fontolja meg a fentiek használatát. Ha igazán tiszta, rejtett szennyeződésektől is mentes padlószőnyeget szeretne, válasszon profi tisztítószert. 

Mi segítünk a beszerzésben. A fent felsorolt padlószőnyeg tisztítószerek mindegyik beszerezhető a webáruházunkban. Minden termékünk megrendelhető online házhozszállítással. Ha pedig személyesen szeretné átvenni, erre is lehetőség van meghatározott időpontokban. Amennyiben segítségre vagy tanácsadásra lenne szüksége rendelése összeállításában, keresse bizalommal kollégáinkat elérhetőségeinken: Kapcsolat

Olvassa el kapcsolódó irodai és szállodai takarítás témájú cikkeinket is: