Barion Pixel
MEGRENDELÉS LEADÁSA CSAK ONLINE LEHETSÉGES +36 70 369 6044 megrendeles@higienia-online.hu

A szállodai kényelem érzetéhez sok más mellett a törölközők puhasága is rengeteget hozzátesz. Apróságnak tűnik, de valójában igen is nagy a jelentősége annak, hogy mennyire puha a törölköző a szálláshelyen, ami a vendéget az ágy szélén szépen összehajtva várja. Ezt a szállásadók egyébként tudják is, emiatt nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy tényleg pihe – puha törölköző legyen a szobákban. Nézzük pontosan mitől lesz puha a törölköző!

Mit kell tenni azért, hogy otthon is olyan puhák legyenek a törölközők, mint a szállodában? 

Sokan úgy gondolják, hogy a törölköző mosás a kulcs… Azonban nem elég csak egyszerűen kimosni a törölközőt. Sőt, a mosópor alapvetően nem sokat segít azon, hogy puhábbak legyenek a törölközők. 

Ahhoz, hogy kellően lágy legyen a törölközőnk, a szárítás terén kell figyelmesebbnek lenni. Például mosás után, még a szárítás előtt célszerű jól kirázni a törölközőt. Így eltávolítható a szálak közé ragadt öblítő. A művelet egyszerű, mégis sokat segít abban, hogy puhák maradjanak a törölközők. 

Fontos, hogy a szárításra minél előbb kerítsünk sort! 

Semmi esetre se hagyjuk sokáig a mosógépben a törölközőket. A mosás után tegyük azonnal szárítóba, vagy olyan helyre, ahol a száradás viszonylag gyors. 

A szárításhoz akár a szárítólabdát is kipróbálhatjuk. Ez nem csak, hogy gazdaságossá teszi a szárítást, hanem még abban is segít, hogy bolyhosabb legyen vagyis a törölköző puhává tétele megoldódhat. 

A törölköző szettek puhára mosása terén arra is ügyeljünk, hogy ne mossuk túl magas hőfokon a törölközőt. Illetve a víz lágyítása is segíthet a puhaság megőrzésében. Sajnos ugyanis a túl kemény víz is okozhatja, hogy a törölközőnk nem lesz kellően kellemes tapintású. 

Az előbbi esetben túl sok instrukcióra nincs szükség. Csak állítsuk be a mosógép mosási hőfokát arra a hőmérsékletre, amit a törölközők címkéjén javasolnak és ezzel készen is vagyunk, a hőfok kipipálva.

Mindig ügyeljünk a víz lágyságára! 

A vízlágyítás már összetettebb dolog. Vagyis több módszer létezik. Van, aki ecetet használ öblítőként. Az ecetről ugyanis köztudott, hogy remekül oldja a vízkövet. Ezáltal a ruha is puhább lesz. A házi praktika szerint egy csésze ecetet kell a mosógép azon rekeszébe önteni, ahova amúgy a folyékony mosószert tennénk. Van, aki egyébként a dobba tesz az ecetből – még a törölközők mosógépbe történő behelyezése előtt -, így lágyítja a vizet és oldja a vízkövet. Viszont ez ecetes megoldásnál a mosás végeztével ne tegyük egyből a szárítóba a törölközőt. Jól csavarjuk ki és hagyjuk a szabadban megszáradni. Az ecet ugyanis így kioldja a szálak közé ragadt, keménységet kiváltó öblítőt.

–> Tovább a szállodai tisztítószerek kínálatához!

Kerüljük el az ecetszagot minőségi mosópor és öblítő használatával! 

Ha korszerűbb mosógépünk van, állítsuk be minden alkalommal külön-külön a mosás és az öblítés hőfokát. Az előbbi lehet 50-60 fokos – színes törölközők esetében 40 fokos. Így a szennyeződések, a baktériumok eltávolíthatók. Az utóbbi legyen hideg vizes. Így az öblítés során nem tapadnak össze a textil rostjai, vagyis a törölköző újra pihe – puha lesz. 

A titok tehát: nem szabad túl sok mosószert használni, mert az is keményítheti az anyagot. Inkább mossuk őket minőségi mosószerrel és öblítővel. Tanácsos lágyítani a vizet minden alkalommal és érdemes hideg vízben öblíteni. Plusz jól jöhet egy szárító, ami gyorsan megszünteti a nedvességet. 

Szóval a szállodákban megszokott puhaság akár otthon is kivitelezhető. Egy kis odafigyelés, egy kis gyakorlat, és bárkinek menni fog. 

Persze azért nem árt, ha kéznél van a megfelelő mosószer és öblítő, ha ecet használata nélkül szeretnénk megoldani a dolgot.. Mondjuk olyan összetételű, amilyeneket a szállodákban is használnak. Ha igazán biztosra mennénk, a fenti praktikák mellett igyekezzünk minőségi mosószert is használni és akkor a ruhákban maradó ecetszaggal sem kell kompromisszumot kötni. Így nem csak a puhaságot oldjuk meg, hanem kellemes illatuk is lesz! 

Milyen mosóport és öblítőt használnak a szállodákban?

A német Kiehl termékei között többféle mosószer is alkalmas szállodai vagy mosodai felhasználásra is. Ezek a mosószerek foszfátmentesek és 30° illetve 90°között moshatunk velük, így még a szennyezettebb törölközők sem fognak ki rajtuk. Általában nagyobb kiszerelésben rendelhetők, tekintve, hogy a hotelek, panziók és a mosodák kiszolgálására lettek kifejlesztve elsődlegesen. Viszont ha a kilónkénti árát nézzük, akkor jó árat kapunk és sokáig elég elég lesz. Ha nem szeretne nagy kiszerelést, akkor gondolkodhat 1 literes folyékony mosószerben is, ami szintén foszfátmentes, ilyen például az Arenas Compact.

A szállodákban vagy a betegellátásban a puhaságon és tisztaságon felül van még egy nagyon fontos szempont, aminek teljesülnie kell. Ez pedig a fertőtlenítés. Kínálatunk nagy kiszerelésben rendelhetők kifejezetten fertőtlenítő hatású folyékony mosószer is. 

Egy kattintás után mutatjuk a kínálatot: Kiehl mosószerek

Ha segítségre lenne szüksége a választásban, hívja bizalommal munkatársainkat! Szívesen segítünk a választásban!

Olvassa el kapcsolódó takarítás témájú cikkeinket is: