MEGRENDELÉS LEADÁSA CSAK ONLINE LEHETSÉGES +36 70 369 6044 megrendeles@higienia-online.hu

HULLADÉKGYŰJTŐ

Szelektív hulladékgyűjtő edények

Hulladékgyűjtő edények kétféle méretben rendelhetők:  55 liter vagy 70 literes űrtartalommal és öt féle különböző fedéllel. A színes tetők alkalmassá teszik a hulladéktárolókat a szelektív hulladékgyűjtésre is. A színjelölésekkel tudatosíthatjuk, hogy mely tárolóba milyen típusú hulladék helyezhető el. A színek mellett a fedélnyílások formája is segít eligazodni, hogy pontosan milyen hulladék tárolására alkalmas az adott tároló. Kivitelük igényes így irodai környezetbe is illeszthetők. 

Műanyagból készült, de fémes megjelenése elegáns, modern, aminek köszönhetően Reddot Design díjat is nyert ez a modell. Számos kényelmi  funkcióval látták el, amivel a gyártók igyekeztek megkönnyíteni a hulladék tárolást, ürítést. Többek között beépített fogantyúval és csúszásmentes gumilábakkal is ellátták. Tartós műanyag anyagának köszönhetően horpadásmentes, rozsdamentes és ujjlenyomatmentes marad. A színkódolt fedelet és a hulladékgyűjtőket is a TÜV tanúsította.

A színkód alapján az alábbi hulladéktípusok társítása javasolt:

  • Szürke színű, zárt fedél – Fémek, alumínium italos dobozok, alufólia, konzervdobozok, fém zárókupakok.
  • Kék színű hosszúkás nyílással ellátott fedél – Papír, karton, csomagolópapír, irodai papírhulladék, telefonkönyv, szórólapok, újságok.

Nem gyűjthető papírtípusok: zsíros, olajos, szennyezett állapotú papírok, indigó, faxpapír, egészségügyi használt papírok.

  • Piros kör alakú nyílással ellátott fedél – Veszélyes irodai hulladékok: elemek, tonerek, patronok. Ezeket később szelektálva kell eljuttatni a megfelelő helyre.
  • Zöld kör alakú nyílással ellátott fedél – Színes üveg
  • Sárga kör alakú nyílással ellátott fedél –  Műanyag hulladék, PET palackok, tejfölös, joghurtos és egyéb tejtermékes dobozok, flakonok.

Nem gyűjthető: fogkefe, videó és magnókazetta, CD lemezek, hungarocell.

A hulladékgyűjtők oldalát célszerű tájékoztató feliratokkal vagy piktogramokkal ellátni. Az iroda méretétől függően, de már pár fős létszám esetén is javasolt a nagyobb űrtartalmú szelektív hulladékgyűjtők beszerzése. A szelektív hulladékszállítás jellemzően ritkább hazánkban mint a kommunális hulladékszállítás, így az időszakosan felhalmozódó hulladék tárolása egyszerűbb.

További háztartási és irodai szelektív hulladékgyűjtés tippjeinkről kapcsolódó blogcikkünkben olvashat: Szelektív hulladékgyűjtés otthon és az irodában

Ha a rendelés vagy a termékek kapcsán kérdése merül fel, keresse bizalommal ügyfélszolgálatunkat, minden kérdésére készséggel válaszolunk!