Barion Pixel
MEGRENDELÉS LEADÁSA CSAK ONLINE LEHETSÉGES +36 70 369 6044 megrendeles@higienia-online.hu

A vízkő eltávolítása akkor sem könnyű feladat, ha rendszeres a takarítás. Akkor pedig különösen nehéz a dolgunk, ha a problémát hagytuk elhatalmasodni. Persze nem azt mondjuk, hogy lehetetlen, de azért ismerni kell a “titkos” praktikákat és tudni kell, milyen fürdőszobai tisztítószert érdemes használni, hogy rövid időn belül sikeresen eltávolíthassuk a vízkövet.

De mielőtt ez utóbbira térnénk rá, nézzük meg, milyen technikákra esküsznek a hozzáértők, ha hatékony vízkőtelenítésről van szó.

Ha valaki hagyja, hogy akár több évig is “épüljön” a durva vízkő a szaniteren vagy a csempén, számára nagyon nem lesz egyszerű az eltávolítás. A felület károsítása nélkül legalábbis biztosan nehézkes lesz a takarítás. Arra mindenképpen ügyeljünk, hogy a maró hatású vízkőoldót ne hagyjuk hosszú időn át dolgozni, illetve a súrolással is csak óvatosan. 

Vastag vízkő eltávolítása csempéről, csapról, zuhanykabinról, üvegről, szaniterről

Szóval az első lépés a megfelelő tisztítószer kiválasztása. A vastag, több éves vízkő esetében mi a kémiai anyagokat javasoljuk. A bio tisztítószerek, az ecet ebben az esetben aligha segítenek hatékonyan. Ha megvan a vízkő eltávolítására alkalmas fürdőszobai tisztítószer, egyszerűen vigyük fel azt a szivacsra, és kezdjük el óvatosan dörzsölni vele az érintett felületet. Ha erősebb szennyeződésről, durva vízkőről van szó, szórófejes flakont is használhatunk a tisztítószer felületre történő felvitelére. Ebben az esetben érdemes hagyni kicsit dolgozni a szert, majd itt is jöhet a szivacsos súrolás, tisztítás. Közben a szennyeződést forró vízzel öblítsük le. A folyamatot ismételjük meg addig, amíg a vízkő teljesen le nem oldódik.

Amikor végeztünk, jöhet a szárazra törlés, máskülönben a maradék vízcsepp, tisztítószer foltot hagy a felületen. Persze ezt csak akkor kell megtennünk, ha a választott szer nem képez egy vízlepergető védő réteget is a csempén, a szaniteren vagy a zuhanykabinon.

Tiszta fürdőszoba, vízkő eltávolítása után

És, hogy milyen tisztítószer lehet ideális a vízkő eltávolítására?

Ahogy arra fent is utaltunk, a makacs vízkő eltávolítására a természetes anyagok nem lesznek elegendő erősségűek. A mindennapi vízkőtelenítésre még csak-csak alkalmasak, de a makacs szennyeződés eltávolítására már a legjobb, profi fürdőszobai tisztítószerre van szükség.

Például a Kiehl termékeire. A Kiehl Santex Plus vagy Power fix foszforsav tartalmú tisztítószer tökéletes lesz. Ha pedig önnek is fontos a környezet védelme, de a hatékonyságban nem kötne kompromisszumot, választhatja akár a SanEco elnevezésű tisztítószert is. Ez környezetkímélő kialakítású, “EU Margaréta” ökocímkével rendelkező hatékony vízkőoldó, aminek ráadásul vízlepergető hatása is van. Vagyis a felületen egyfajta védőréteget képez, így adott ideig nem alakul ki újra a vízkő sem.

Ne feledje továbbá, hogy a vízkőtelenítő szerek közül illatosat is választhat. Így nem csak vizuálisan lesz meg a tisztaság érzete…

Kíváncsi lenne a teljes vízkőoldó termékkínálatra? 

Klikkeljen ide az aktuálisan elérhető Kiehl vízkőoldó tisztítószerekért! A termékek között talál kisebb és nagyobb kiszerelésű szereket, koncentrátumokat.

Mást kell alkalmazni a zsíros szennyeződésre, más fog segíteni a vízkő eltávolításában és mással tudunk a felületfertőltenítésben igazán hatékonyak lenni. Illetve az ablaktisztításhoz és a szőnyegben lerakódott szennyeződések eltávolításához is kellenek a speciális szerek.

Ugyanakkor a webshopban elérhetők a vízkőtelenítéshez szükséges kiegészítő eszközök is. A savas anyagok ellen hatásos, a kéz védelméről gondoskodó kesztyűk és tisztításra kiválóan alkalmas szivacsok is beszerezhetők nálunk. Nézzen körül kínálatunkban, és felejtse el a vízkövet!

Ha a zsíros szennyeződésekkel is meggyűlt a baja, olvassa el kapcsolódó cikkünket: Zsíroldás felsőfokon a konyhában

Ha koszos, vagy mohás a viacolor, olvassa Térkő tisztítása házilag cikkünket is!

Ajánlott vízkőoldó hatású termékeink: tovább a vízkőoldókhoz

WC, szaniter karbantartó tisztítására. KIEHL SanEco koncentrátum1L

Vízkőoldó koncentrátum

Szaniter tisztítószer KIEHL Avenis Foam 750ml

Szórófejes szaniter tisztító 

Szaniter, mosdó, WC tisztítószer KIEHL Santex-plus 10L

Foszforsavas szaniter tisztító 

Olvasson további hasznos tanácsokat takarítás témában