Barion Pixel
MEGRENDELÉS LEADÁSA CSAK ONLINE LEHETSÉGES +36 70 369 6044 megrendeles@higienia-online.hu

Zsíroldás percek alatt és volt-nincs zsíros lerakódás az edényen, a tűzhelyen, ha megfogadunk néhány tanácsot. Nézzük hogyan oldjuk a zsíros szennyeződéseket fáradság nélkül.

Csak ráfújjuk a felületre a zsíroldót és már ragyog is. Ha jó minőségű zsíroldót veszünk, gyakorlatilag ennyi a dolgunk. Ellenkező esetben jöhet a súrolás, a dörzsölés, a forró víz és az edények esetén a napokon át történő áztatás. Az is előfordulhat, hogy nyakig zsírosak leszünk. Illetve a környezetünket is beborítja a szennyeződés. Ráadásul ehhez sok esetben még nem kevés bosszankodás is társul. Ami még csak-csak elviselhető lenne, ha a végeredmény elfogadható. De általában sajnos nem az. A legtöbb zsíroldónál sajnos a várt siker is elmarad. Hiába minden igyekezet, a gyenge minőségű zsíroldó nem segített.

Mit kell tenni, hogy ne legyen teljes sikertelenség a zsíroldás?

Ha jó minőségű zsíroldót használunk…

Ilyenkor különösebb előkészületre nincs szükség. Húzzunk takarításhoz használatos védőkesztyűt, majd fújjuk rá a zsíroldót az adott felületre – ez lehet sütő, tűzhely, lábas, fazék, konyhai csempe. Várjunk pár percet és már le is törölhetjük a szer által feloldott lerakódást. Amennyiben a szennyeződés túlságosan makacs – mondjuk leégett ételmaradék-, sokat segíthet, ha a lábast előzetesen felmelegítjük. A nagyjából 80 fokos felületre fújt jó minőségű zsíroldó segíteni fog ebben is.

Ha “végzett” a zsíroldó szer, azt mindenképpen távolítsuk el az edényről, illetőleg az adott felületről. Öblítsük le vízzel! Töröljük át nedves konyhai törlővel. Egyesek még citromlével is átmossák az ily módon megtisztított edényt. Talán ezt is érdemes megpróbálni!

A zsíroldó általában használható konyhai padlón. Ebben az esetben is fújjunk a szerből a szennyeződésre, várjunk egy keveset és mossuk át általános tisztítószerrel. De hasonlóan járhatunk el a konyhai csempe esetében is. Csak fújjuk a felületre a zsíroldót és pár perc eltelte után már törölhetjük is le a feloldott szennyeződést.

Számos felületre jó a zsíroldó

Persze mielőtt belevetjük magunkat a zsíroldó használatába, győződjünk meg róla, hogy az adott szer milyen anyagok esetén alkalmazható. Mivel maró hatású készítményekről van szó, csakis ellenálló felületeknél használjuk. Illetve arra is figyeljünk, nehogy a szemünkbe menjen a zsíroldóból. Amennyiben mégis így járunk, bő folyóvízzel 10-15 percen át öblítsük ki. Különösen a szemhéj széleket, mégpedig úgy, hogy a szemgolyót állandóan mozgatjuk.

Amennyiben a maró hatású zsíroldó a kezünkön okozott sérülést, 15 percig mossuk alaposan hideg folyóvízzel.

Milyen felületeken használható még a zsíroldó?

A zsíroldó használható bográcsok, grillrács vagy más típusú kerti sütők tisztításához is. Jó minőségű zsíroldóval nem kell felesleges időt fecsérelni a súrolására, a korom, a leégett ételmaradék kapargatására és a napokon át tartó áztatásra.

Válasszon nálunk ideális zsíroldót!

Takarítson meg időt és sok-sok bosszankodást professzionális zsíroldó használatával! Nézze meg a Kiehl termékeket! A kínálatunkban eco tisztítószereket is talál. Ezek környezetkímélő összetevőket tartalmaznak.

További hasznos tanácsokat talál blogunkon:

Ajánlott minőségi zsíroldó szerek a Kiehl márka profizmusával:

 

Mosogatószer, zsíroldó edénymosogató szer, KIEHL Spül-blitz green 1L
Zsíroldó mosogatószer
konyhai zsíroldó csomag
Konyhai zsíroldó csomag
Sav alapú tisztítószer, zsíroldó, vízkőoldó, KIEHL Vinoxin 500ml
Zsíroldó

Olvasson további hasznos ötleteket takarítás témában