Barion Pixel
MEGRENDELÉS LEADÁSA CSAK ONLINE LEHETSÉGES +36 70 369 6044 megrendeles@higienia-online.hu

SÚROLÓ – SÚROLÓSZIVACS – SÚROLÓKEFE

A súroló szivacsok és dörzsik különböző erősségűek vagyis a felületük eltérő szemcsemérettel vagy kialakítással bír, ezért jó ha tudjuk, hogy melyik súrolót milyen felületen és szennyeződés eltávolítására érdemes használni, hogy a takarított felületben ne keletkezzen kár. Ha nem megfelelően választjuk meg a súrolószivacs típusát, akkor karcokat okozunk vagyis indokolatlanul koptatjuk a felületet. A karcos, kopott felületet később már nem nagyon lehet helyre hozni, hiába takarítjuk nagy figyelemmel mindig ápolatlan hatást fog kelteni.

Melyik súroló szivacs mire való? 

A legerősebb szennyeződések eltávolítására való súrolóktól haladunk a kímélőbb szivacsokig. Nézzük fajtánként, melyiket hol használjuk:

Inox súrolók, dörzsik 

Tartós és ellenálló súroló termékek intenzív súroláshoz vagyis a legmakacsabb, például konyhai szennyeződések eltávolítására használjuk ellenálló felületeken. Tisztító spirálnak is nevezik és 100%-is rozsdamentes acélból készül. Alkalmazható konyhai fekete mosogatásnál, ahol az edények felületében nem okozhat kárt, például öntöttvas sütőedények égett, olajos, zsíros szennyeződések eltávolítására.

Kézi pad súrolók 

Padlók kézi takarításához használatosak. 5 különböző súroló erőséggel rendelhetők, így bármilyen padló esetén választhatók, ahol nem kívánunk takarítógépet alkalmazni. 

Miraclean szivacsok 

Problémás foltok pontszerű eltávolítására fejlesztették ki ezt a Vileda szivacsot, amivel rendkívül hatékonyan léphetünk fel a makacs szennyeződések ellen. Legyen a folt a padlón, mosogatótálcán, falon vagy asztalon, a Miraclean szivaccsal leszámolhatunk velük csupán víz használatával. Ennek a szivacsnak a másik nagy előnye, hogy vegyszer nem szükséges a használatához. 

Kézi súrolókefe használata

Használhatjuk konyhában vagy mosdókban egyaránt. Sörtéi és a nyele is ellenálló a vegyszerekkel, oldószerekkel szemben is. Így bátran válasszuk, ha tiszítószereket használunk a takarításnál vagy nehezebben hozzáférhető helyen kell takarítani. Minden felületen alkalmazhatók a kézi kefék

Heavy Duty szivacs

A nevéből is adódóan, erős dörzs felülete van, ezért válasszuk makacs szennyeződések eltávolítására ellenálló felületeken, vegyük figyelembe, hogy koptató hatású! 

Strong szivacs

Szintén erős súrolásra tervezték, főként mosogatáshoz és foltok eltávolítására, miközben a puha szivacs hátrész védi a kezet. 

Non Scratch- karcmentes szivacsok

Puha, kímélő szivacsok koptató hatás nélkül. A dörzsi rész fehér színnel jelzi, hogy itt finom súrolásról van szó, kímélve a felületet. Kiválóan használható fürdőszobákban vagy konyhákban, ahol szeretnénk megkímélni az ápolt felületet. Például jó választás magasfényű epoxy mosdótálakhoz is.