Barion Pixel
MEGRENDELÉS LEADÁSA CSAK ONLINE LEHETSÉGES +36 70 369 6044 megrendeles@higienia-online.hu

irodatakarítás

Napi irodatakarítási feladatok

A napi irodatakarítással többnyire akkor vagyunk megelégedve, ha észre sem vesszük a folyamatot. Egyszerűen természetes igényünk, hogy mindig tökéletesen tiszta állapotba lépjünk be az irodába és munka közben ne zavarjon meg minket a porszívózás hangja, ne kelljen felmosást végző takarítónőt kerülgetni, amikor éppen egy fontos ügyfél érkezik hozzánk.  Az irodatakarítás akkor tökéletes ha észrevétlen, ugyanakkor minden ragyogóan tiszta. Ehhez azonban szervezettség és megbízható személyzet szükséges a kiváló tisztítószereken és takarító eszközökön felül. Nézzük, hogyan érdemes felosztani az irodatakarítás feladatait hajnali, esti és hétvégi takarítási feladatokra:

Hajnali irodatakarítás

A hajnali vagy reggeli irodatakarítás általában a lelke a folyamatnak. Ilyenkor készítik fel az irodát az aktuális napra. Ilyenkor töltik fel a higiéniai anyagokkal: wc-papírral, kéztörlővel, habszappannal a mosdókat, ürítik ki a szemetes kukákat, kosarakat és végzik a napi irodatakarítási feladatokat. Ez jellemzően az iroda felmosása, porszívózása és az asztalok, felületek, kilincsek letörlése. Ekkor kerül sor a teakonyha és a vizesblokkok rendbetételére is. Nézzük mit tehetünk megrendelőként, hogy zökkenőmentessé, gyorsabbá tegyük a hajnali takarítást

  • Tudatos szelektív hulladékgyűjtéssel sokat tehetünk a környezetünkért és az irodaképet is zöldebbé teszi. 
  • Az irodatakarítás eszközein is rengeteg múlik! Kapcsolódó cikkünkben olvassa el miért: A napi irodatakarítás eszközei
  • Bosszantó, ha nap közben rendszeresen kifogynak a kéztörlő, wc-papír vagy a szappan adagolók. Megfelelő higiéniai adagolókkal azonban felülkerekedhetünk ezen a problémán: A fali kéztörlő előnyei

 

Esti irodatakarítás

A délutáni vagy esti irodatakarításra leginkább a nagy alapterületű irodaházakban van szükség, ahol hajnalban nem lenne elegendő idő a teljes terület kitakarítására. Ebben az esetben már általában napközbeni, ügyeletes takarításra is szükség van. Az esti irodatakarítás feladatai általában nem különböznek a hajnalitól. 

 

Hétvégi takarítás

A hétvégi takarítás folyamán olyan feladatok kerülnek elő, ami több időt igényel, ugyanakkor elég heti rendszerességgel elvégezni.  Ilyenek jellemzően a mosdók, konyha csempék tisztítása, a magasan lévő felületek portalanítása mint a szekrények teteje és az ajtók, ajtófélfák takarítása, ablakpárkányok letörlése, szemetes kosarak fertőtlenítő kimosása, egyéb függőleges, magas felületek takarítása. A mosdók esetében a vízkőoldás, míg a konyhában zsíroldás fontos heti takarítási feladat, melyhez hasznos tanácsokat olvashat kapcsolódó cikkeinkben:

Hatalmas termékpaletta kiváló vevőszolgálattal!

A nagy áruválaszték mellett több éves szakmai tapasztalatunkkal segítünk Önnek a vásárlásban. Szakmai támogatásra van szüksége az Önnek legjobban megfelelő higiéniai termékek kiválasztásához?

Keressen bennünket! Vevőszolgálatunk készséggel áll az Ön rendelkezésére!

Adatvédelmi tájékoztató

3 + 11 =