Barion Pixel
MEGRENDELÉS LEADÁSA CSAK ONLINE LEHETSÉGES +36 70 369 6044 megrendeles@higienia-online.hu

Ha mondani kellene néhány olyan felületet, amit az átlagnál jóval több ember érint meg egy városban, a mozgólépcső korlátja nagy valószínűséggel köztük lenne. Gondoljunk csak bele, hány ember fordul meg mondjuk egy bevásárlóközpontban egyetlen nap alatt. Vagy vegyük példaként a Széll Kálmán tér mozgólépcsőjét, ami Budapest leghosszabb mozgólépcsője. Ha csak 50 százalékuk érinti meg a mozgólépcsők korlátját, már óriási számról beszélünk -, egyébként nagy valószínűséggel ennél nagyobb az arány… de ha nem is érintik meg kézzel, az viszont biztos, hogy fellépnek rá.

Szóval nem kérdés, a mozgólépcső tisztán tartása nagyon fontos dolog. Illetve igencsak professzionális takarítási készségeket igényel. És itt most nem csak az elméleti és gyakorlati tudásra gondolunk, hiszen az eszközök terén is szükség van a professzionalitásra. Azaz általános tisztítószerekkel nem lehet csak úgy nekifogni a mozgólépcső tisztításnak. Mindenképpen olyan takarítószerre van szükség, amit speciálisan a mozgólépcsők tisztítására fejlesztettek ki.

Tisztítószerek mozgólépcső tisztításához

Mondjuk a Kiehl Rollomat-ra, ami tipikusan mozgólépcső tisztító. Ez a tisztítószer ugyanis nem csak szimplán tisztít, hanem hatékonyan eltávolítja az olajos, zsíros szennyeződéseket is. Persze a mozgólépcső nem csak a korlátból áll, így a takarítás sem csak a korlát tisztítására terjedhet ki. A mozgólépcső részei mindenhol tisztítást igényelnek, beleértve a lépcsőket is, amin állunk. Bár kétségtelen, a korlát és a lépcső az az elem a leginkább igénybe vett hordozó felület. Amit azért fontos tudatosítani, mert nem csak rákerül arra a szennyeződés, hanem tovább is “szállítódik” azáltal, hogy mások is megérintik azt. Szóval akár a baktériumok és a vírusok is könnyebben terjedhetnek. Ezért a teljes takarítás közben a fertőtlenítő tisztítás nem elhagyható. Korlátok fertőtlenítése azonban a mozgólépcsők tisztításának legegyszerűbb része, hiszen ehhez elegendő egy megbízható felületfertőtlenítő és kézi takarítással elvégezhető.

Megfelelő mozgólépcső tisztító alkalmazása

A mozgólépcső takarítás kritikus terület. Vagyis fontos a szakértelem, illetve a megfelelő takarítószer használata. Ugyanakkor lényeges a takarítószerek mellett az eszközök minősége is. Mivel a mozgólépcső egy elektronikus, mechanikus szerkezet, ezért a takarításukhoz csakis speciális eszközök, tisztító gépek használata ajánlott. A házi megoldásokat, háztartási szereket inkább mellőzzük, de a tisztítószerek között sem mindegy melyiket választjuk.

Természetesen a mozgójárdák vagy a mozgólépcső tisztítás során meg kell különböztetni az alap, illetve a karbantartó takarítást. Nyilván ez utóbbi alaposabb és a mozgólépcső minden pontjára kiterjed. Így időigényesebb is. Ez persze nem jelenti azt, hogy az általános tisztítás esetén megengedhetjük a kevésbé körültekintő takarítást, csupán azt, hogy karbantartó takarításkor többféle eszközre és tisztítószerre lehet szükségünk. Akár olyan ipari takarítószerekre is, amikkel a járófelület is hatékonyan megtisztítható. Fontos a mozgólépcső tisztítása során kerülni a túlságosan nedves takarítást és minden esetben ügyeljünk arra, hogy folyadék ne kerülhessen az elektromos, elektronikus alkatrészekhez. Ez ugyanis akár a rendszer meghibásodásához is vezethet.

A mozgólépcső tisztítás tehát nem csak egy szimpla takarítási művelet. Bármennyire is egyszerűnek tűnik, igenis sok szakértelmet, gyakorlatot igényel. Illetve rendkívül körültekintő és elővigyázatos munkavégzést tesz szükségessé. Lényeges továbbá, hogy a takarítást végző személy rendelkezzen professzionális gépekkel, eszközökkel, valamint tisztítószerekkel. Érdemes tehát tapasztalattal rendelkező takarítócéget megbízni a feladattal és a munka megkezdése előtt megbizonyosodni a tapasztalatukról és ellenőrizni az alkalmazandó gép állapotát, ipari tisztítószer fajtáját is.

Olyan takarítószerrel, ami tisztává teszi a felületet és hatékonyan oldja a szennyeződést és akár még védőréteget is képez mondjuk a mozgólépcsőn és a korláton.

Ha ön is speciális tisztítószert keres, esetleg kimondottan a mozgólépcsők tisztításhoz, nálunk ilyet is talál. Nézzen körül a webáruházunkban és válogasson a professzionális takarító eszközeink és tisztítószereink között: Rollomat mozgólépcső tisztító

További ipari takarítási tanácsainkat olvassa el blogunkon: