Barion Pixel
MEGRENDELÉS LEADÁSA CSAK ONLINE LEHETSÉGES +36 70 369 6044 megrendeles@higienia-online.hu

 

A csíkmentes felmosás a legtöbbek számára lehetetlen küldetésnek tűnik. Pedig nem az. Csupán ismerni kell a technikát, illetve tudni kell azt, hogy milyen eszközökkel érdemes nekiállni a takarításnak. Pontosabban azt, hogy mivel nem tanácsos kezdeni… Legyen szó konyháról vagy irodai környezetről, üzletről vagy a fürdőszobánkról, a technikát ismerve, az ideális eszközök birtokában garantált lesz a siker.

A titok a kétvödrös felmosás

Az egyvödrös takarítást felejtsük el. Az, hogy ugyabban a vízben öblítünk, amiben a tisztítószeres víz is található, egyáltalán nem profi eljárás. Ráadásul részben ennek is köszönhető, hogy sikerül vagy sem a csíkmentesen tiszta padlót varázsolni. Ha csíkosan szárad a padló – egyébként csak a kisebbik gond. Sokkal nagyobb probléma, hogy a módszerrel alapos tisztításra sajnos nincs lehetőség. Hiszen az öblítés után már piszkos vizet használunk. Vagyis már a második vízbe merítés után szennyezett vízzel “tisztítjuk” a padlót.

Szóval az első “titok”, hogy kétvödrös felmosást kell alkalmazni, ügyelve arra, hogy az öblítő víz tiszta legyen és tisztítószer mentes. A második fontos dolog: használjunk lapos mopot. Apróságnak tűnhet, de sok múlik rajta. A spagetti moppal szemben a lapos mop könnyedén tisztán tartható. Vagyis higiénikusabb. Nem válnak le belőle darabok, és nem csak szétkenik a szennyeződést, hanem fel is törlik azt. Méghozzá csíkmentesen. Plusz, szinte minden textúra esetén ideális napi használatra is. Az apróbb mélyedésekből is hatékonyan eltávolítja a lerakódott koszt. Már amennyiben megfelelő mikroszálas textilből készült vagy akril mopot választunk. Sajnos ugyanis lapos mop és lapos mop között is van különbség. Nem elhanyagolható érv továbbá, hogy a lapos mop mosogatógépben is tisztítható. Így tényleg garantált, hogy a takarításnak tiszta eszközzel álljunk neki.

Akril mop felmosás

A jó eszközök fontosak, de az ideális technika nélkül esélyünk sincs a csíkmentes felmosásra

A takarítás nem mindig olyan egyszerű mint ahogy azt elsőre gondoljuk. Az ideális takarítási technika nem csak a konkrét felmosásra értendő. Már a felmosóvíz előkészítése is igényel némi tudást. Figyelni kell ugyanis a tisztítószereken feltüntetett arányokra, ami alatt az adott felmosóvíz liter – tisztítószer koncentrátum mennyiség arányokra gondolunk. Hiszen ha túl sok kémiai anyag kerül fel a padlóra, könnyebben képződhet a felületen olyan réteg, ami nem valami esztétikus. Részben azért, mert csíkossá teszi a padlót… A parketta felület még nagyobb odafigyelést igényel. Nagyon fontos, hogy mindig a felület típusának megfelelő tisztítószert használjunk, ahogy az is, hogy azt ne keverjük semmilyen más vegyszerrel. A különböző tisztítószerek ugyanis egymással kémiai reakcióba léphetnek, és ki tudja, hogy  mit tesz a padlónkkal az így keletkezett kevert anyag? Jobb tehát óvatosnak lenni és egyfajta, jó minőségű tisztítószert használni. A csíkmentes felmosáshoz egyébként az a legideálisabb, ha magas alkoholtartalmú, gyorsan száradó általános felmosó szert választunk. Végül, ha igazán biztosra mennénk, a precíz – a fenti módszer alapján történő – tisztítás után egy teljesen száraz moppal még áttörölhetjük a felületet. Így garantáltan nem marad a padlón egyetlen csík sem.

Még egyszer tehát a tökéletesen tiszta padló titka lépésről lépésre:

  • Az egyvödrös felmosás helyett válasszunk kétvödrös módszert.
  • Akár takarírtókocsit, úgynevezett felmosókocsit is rendszeresíthetünk.
  • Felejtsük el továbbá a spagetti mopot.
  • Helyette minőségi anyagból készült lapos mopot válasszunk.
  • És figyeljünk oda arra, hogy milyen tisztítószert használunk.
  • Ahogy arra is, hogy az a felmosószer milyen arányban kerül a felmosóvízbe.

Mit tegyek a felmosóvízbe?

Gyakran felmerül a kérdés, hogy pontosan mivel mossak fel? Szerencsére válaszul erre a kérdésre több lehetőséget, illetve terméket is be tudunk mutatni. Minden Kiehl felmosószer alkalmas rá, hogy a felmosás csíkmentesen végrehajtható legyen, így bátran ajánljuk, hogy nézzen körül a Felmosószer termékkategóriában és válasszon a padló anyaga szerint vagy opédául aszerint, hogy padlóápolást is kíván-e végezni a felmosás során. 

Például a Keradet Aktív alkoholos tisztítószert magasfényű padlókon is alkalmazhatja, ezzel biztosan nem lesz a padló a felmosás után csíkos. 

Ha egy jó minőségű, de általános felmosószert keres, akkor jó választás lehet a napi felmosáshoz a finom illatú Fiora Clean.

A felmosás padlóápolással egybekötve is elvégezhető a Profloor felmosószerrel, amit márvány padlón is alkalmazható. 

A fentieken túl még sokféle megoldást nyújtanak a Kiehl felmosószerek, így tényleg érdemes körülnézni a termékek között. 

Felmosóvíz házilag?

Vannak praktikák, amiket otthon szoktak bevetni, amikor a felmosószert elhagyva egyéb anyagokkal helyettesítik azt a padló felmosás során. Ilyenkor gyakran kerül elő a trisó. A trisó azaz a nátrium-foszfát ugyanis vízlágyító, valamint zsíroldó hatású is egyben. Azonban a foszfát tartalma miatt mi kevésbé javasoljuk munkahelyi környezetben és nagy alapterületű padlók felmosásához. A szennyvízzel visszajuttatva környezetbe ugyanis algásodást okoz.

Inkább javasoljuk helyette az ökocímkés termékeinket, melyek tanúsítottan környezetkímélők. Ilyen például az Ambital-Eco környezetkímélő padlóápoló felmosószert. Szóval, ha minket kérdez, hogy mivel mossunk fel, akkor részünkről egyértelmű a válasz, hogy a Kiehl termékei közül javasoljuk a választást.

Csupán ennyi a csíkmentes felmosás titka

Ha megpróbál felmosni a fenti technikával, természetesen nálunk ehhez megtalál minden szükséges tisztító eszközt. Legyen szó ipari takarításról vagy “csak” otthoni tisztításról, mi segítünk!

Tekintse meg kínálatunkban a Padlótisztító eszközöket:

Vileda mop 60cm

Vileda lapos, mosható mop

Padlólehúzó takarítóeszköz vileda

Vileda padlólehúzó

kétvödrös takarítókocsi

Kétvödrös takarítókocsi

Olvasson további hasznos tanácsokat takarítás témában: