Barion Pixel
MEGRENDELÉS LEADÁSA CSAK ONLINE LEHETSÉGES +36 70 369 6044 megrendeles@higienia-online.hu

Aki már festett, felújított vagy nála festettek valaha, az tudja, hogy nincs az a maszkolási technika és gondos védő fóliázás, ami megakadályozná, hogy a festék vagy a glettpor olyan helyre is kerüljön, ahova mi nem szeretnénk. Szerencsére ma már léteznek nagyon jó tisztítószerek.

Bútorra, padlóra, ablakkeretre is kerül mindig a festékből… Számos olyan felület van, ahol nem szívesen látunk festékfoltokat. És ezeken a felületeken bizony egy-két csepp sajnos mindig van. Vagy ha a festéket meg is ússzuk, a glettpor garantáltan beleül a résekbe. Ez rendkívül bosszantó.

 Így, amikor azt mondjuk, hogy nem szeretnénk kifestetni a lakásunkat, házunkat, irodánkat vagy bármilyen ingatlant, akkor valójában nem is a festés az, amitől tartunk, hanem a pakolás, majd a felújítás utáni nagy takarítás. Illetve a járulékos bosszankodás amiatt, hogy nem sikeredett mindent teljesen megóvni a szennyeződéstől.

Festés utáni takarítás házilag vagy takarítócég által?

Szerencsére az évek során azért sokat változtak a takarítással, a festés utáni tisztítási munkálatokkal kapcsolatos lehetőségek. Míg régen csak a hígító létezett, mint hatékony festéklemosó, addig ma már számtalan tisztítószer áll a rendelkezésünkre. Ugyanígy a fal lecsiszolása után maradt glettport se kell feltétlenül seprűvel és lapáttal összeszedni. A szélmalomharc helyett bátran használhatunk erre ideális, a finom por összegyűjtésére alkalmas porszívót is. A takarítócégek általában jól ismerik ezeket a professzionális tisztítószereket és eszközöket is.

 Mindezekhez hozzá kell tenni, hogy rengeteg múlik azon, mennyire vagyunk precízek az előkészítéskor. Amit lehet, azért csak távolítsunk el az adott helyiségből. Ha pedig valami mégis ott maradt a szobában, azt a lehető legjobban igyekezzünk letakarni. A glettpor ugyanis tényleg megtalálja a legkisebb rést is.

 Természetesen szakszerű eszközökkel eltávolítható, de minek növelnénk a teendők és kockázat számát, ha az előkészítéssel megelőzhetjük az extra takarítást. Ugyanez érvényes a maszkolásra is. Inkább vigyen el több időt, minthogy később az legyen a feladat, hogy órákat kell tölteni a megszáradt festékfoltok teljes eltűntetésével. Persze tökéletes előkészítés nincs, így szinte az is biztos, hogy a festés után szükség lesz speciális takarítószerekre. Bármennyire óvatos ugyanis a kivitelező, az ecset, a henger mozgatásával a festékcseppek szóródnak. Szóval mielőtt még nekiállunk a munkálatoknak, érdemes lehet néhány “festék elleni” tisztítószert beszerezni. Akár olyat is, ami nem csak a festékcseppeket oldja, hanem a kiömlő festék gyors feltakarítására is ideális mint például egy komplett felmosó csomag, amit direk erre a célra szánunk. Mert az is előfordul, hogy itt-ott kilöttyen a kannából a festék, vagy egy nagyobb adag landol a padló azon részén, ami éppen nincs letakarva. A gyors elhárításra jó, ha még a festés előtt beszerezzük az eszközöket. Készítsük ki, legyenek használatra készen. Így a kivitelező is tisztább munkát tud majd átadni.

Sok esetben a kivitelezők is vállalják az átadás előtt nagytakarítást, de még jobb ha hozzáértő takarítócég végzi el a feladatot a festés után. Természetesen házilag is intézhetjük, ha nem túl nagy alapterületről, mondjuk csak egy lakás takarításáról van szó. A profi és speciális tisztítószerek és eszközök ma már mindenki számára elérhetőek.

Festék-, és ragasztómaradvány eltávolító, intenzív tisztítószer KIEHL Extra-Fit szórófejes
Oldó hatású tisztítószer
Kiehl Extra Fit
Takarítókocsi VILEDA VoleoPro Standard
VILEDA – Takarítókocsi
Felmosó szett
Felmosó csomag

De milyen tisztítószerek alkalmasak minderre?

Az általános tisztítószerek, amiket általában házilag használunk, aligha lesznek jók. Viszont vannak olyan ipari termékek, amikkel a festékmaradványok pillanatok alatt eltávolíthatók. A Kiehl egyes termékei például ilyenek. Persze azt, hogy milyen tisztítószerre van szükség, nagyban befolyásolja az adott felület is. De szerencsére a Kiehl termékek esetében ez se gond. A tisztítószerek között talál kárpit- és szőnyegtisztítót – ha netán a bútorokra kerülne a festékből. Illetve kaphatók direkt olyan Kiehl tisztítószerek, amik a festéket távolítják el az adott felületről.

 Még fontos: ahol festenek, ott maszkolnak. Ahol maszkoló szalagot használnak, ott ragasztó maradvány is előfordul a felületeken. A ragasztónak pedig van egy “remek” tulajdonsága, hogy szívesen hagy nyomot a felületen. Ezt pedig általános tisztítószerrel nem lehet eltüntetni. Illetve súrolni se különösebben ajánlatos, hiszen a kelleténél erőteljesebb dörzsöléssel károsíthatjuk a felületet.

 Szóval ezért nem árt olyan oldó hatású tisztítószereket beszerezni, melyek könnyedén eltávolítja a ragasztó, a matrica és a maszkolószalag maradványokat is. A Kiehl speciálisan erre kifejlesztett termékei még ezeket a makacs maradványokat is pillanatok alatt leoldják. Így nekünk szinte csak le kell törölmi a felületet, és készen is vagyunk. Ilyen szórófejes flakonban is megvásárolható tisztítószer a Kiehl Extra Fit.

Összegezve a felújítás utáni takarítás titka az előkészítés vagy szakszóval fogalmazva: védés

A festés utáni gyors rendrakás titka tehát a gondos előkészítés meg a takarításhoz szükséges speciális tisztítószerek megléte. A takarófóliákat és a maszkolószalagot érdemes a festékekkel együtt beszerzni. Ez utóbbihoz a Kiehl termékei ideálisak lehetnek – legyen szó bármilyen felületről.

Ami pedig még talán a legnagyobb segítség, hogy a megfelelő tisztítószer beszerzéséhez nem kell a boltokat járni. Ha úgy dönt, hogy házilag végzi el a rendrakást vagy a takarítócége ellátásához kell, akkor a festés utáni takarításhoz szükséges minden egyéb eszközt, takarítókocsit nálunk online is beszerezheti.

Nézzen körül a webáruházunk termékei között ide kattintva!

Keressen fel minket a kapcsolat menüpontban termék tanácsadással kapcsolatban, ha segítségre lenne szüksége! Kollégáink állnak rendelkezésére, és szívesen segítenek a rendelése összeállításában is.

 

Olvassa el kapcsolódó cikkeinket is:

Olvasson további hasznos tanácsokat takarítás témában: