Barion Pixel
MEGRENDELÉS LEADÁSA CSAK ONLINE LEHETSÉGES +36 70 369 6044 megrendeles@higienia-online.hu

Az ipari mosogatógépeket komoly igénybevételre tervezték. Vagyis folyamatos használat esetén is hozzák a professzionális minőséget. Ahhoz azonban, hogy ez hosszú időn át így is maradjon, a rendszeres karbantartást nem spórolhatjuk meg.

Gondoljon csak bele: ipari környezetben bizony a szennyeződés is ipari mértékű. Az edényekről több mint egy-két zsírcsepp és pár szem ételmaradék távozik, és a rendszeres használat miatt képződő vízkő is makacsabb lesz, mint egy átlagos háztartásban. Arról nem is beszélve, hogy az ipari igénybevétel miatt a lefolyók, a kiáramló egységek dugulásának is nagyobb az esélye. 

Vagyis ahogy otthon, úgy az ipari környezetben is szükség van a mosógépek tisztítására. Annyi különbséggel, hogy az ipari mosógépek esetén a mosogatógép tisztítószernek is iparinak kell lennie tehát nagy valószínűséggel erősebb tisztítószerre lesz szükség mint a szódabikarbóna használata, ahogy azt a konyhai háztartásban megszokhattuk. Olyannak, ami a makacs szennyeződésekkel is könnyedén megbírkózik. Ez fontos, de azt is meg kell jegyezni, hogy a felelős mosogatógép használat nem a szakszerű tisztítással kezdődik. 

Növelje a mosogatógép élettartamát

Nagyon lényeges, hogy a mosogatáshoz is minőségi, ipari berendezésekhez kifejlesztett legjobb gépi mosogató szereket használjunk. Ha erre odafigyelünk, amellett, hogy az edények megfognak tisztulni, foltmentesen ragyognak, még a mosogatógép élettartamát is növeljük. Mindez persze nem helyettesíti a rendszeres szakszerű karbantartást. Ami egyébként nem nagy ördöngösség, csupán tudni kell, hogy milyen tisztítószereket érdemes választani. 

Először is szükség lesz olyan szerre, ami a mosogatógép zsírtalanításában segít. Aztán nem árt, ha szagtalanít is. A jó illat is legalább annyira lényeges, mint a tisztaság. Fontos továbbá a vízkőtelenítő képesség is. Ami ha párosul a zsíroldó képességgel, akkor már a dugulás megszüntetésére is képes lesz. És ennek kiemelkedő a jelentősége! Nézze meg kínálatunkban a Kiehltől a Vinox – matic tisztítószert. Ez a szer hatékonyan távolítja el a mosogatógépben lerakódott vízkövet és a megkötött szennyeződéseket.

Tiszta mosogatógép = tiszta edények

Tiszta mosogatógép = tiszta edények

A mosogatógép szennyvíz lefolyójában ugyanis a zsír és a vízkő összeállásából képződik legtöbbször a dugulás. Amit fontos megszüntetünk időben, különben az akár komoly károkat is okozhat. Valószínűleg ön sem örülne annak, ha a szennyvíz visszaáramlana a mosogatógépbe. Vagy ami még ennél is rosszabb, elárasztaná az egész konyhát. De az sem sokkal szerencsésebb, ha a dugulás miatt megy tönkre a mosogatógép. Dugulás esetén itt nagyobb segítség kell az ecet és társainál. A háztartási praktikákat jobb ha meghagyjuk otthonra, az ecetet és a melegvizes felöntés. Az ipari gépek érzékenyek lehetnek, károkat is okozhatunk a drága berendezésben. Olvassa el a gép leírását alaposan, majd csak az után alkalmazzon háztartási vagy egyéb szereket, de ezt csak a végső esetben javasoljuk. Dugulás vagy annak gyanúja esetén javasolt azonnal ellenőrizni a szűrőt is és megtisztítani.

Mire figyeljen még mielőtt a mosogatógépet takarítani kezdi?

Arra mindenképpen, hogy csakis olyan tisztítószert használjunk, amit mosogatógépek tisztítására is ajánlanak. Vagyis az élelmiszeriparban is biztonsággal alkalmazható, az egészségre nem ártalmas tisztítószert szerezzen be. Ha szükséges, kérjen akár szakértői segítséget a vásárláshoz és a biztonságos felhasználáshoz is. A Vinox-eco egy jól kombinált tisztítószer illatanyag nélkül zsírtalanít és oldja a vízkövet is.  

Milyen időközönként szükséges az ipari mosogatógép tisztítása? 

Ezt a használat mennyisége határozza meg. De havonta legalább egyszer azért ajánlott “nagytakarítást” végezni. A köztes időben, pár naponta pedig javasolt az egyszerű szivacsos áttörlés, a készülék általános kitakarítása. Ezek a lépések elhagyhatatlanok. Már minden mosogatógép programja között találni tisztító programot, ezek a tisztítás folyamatát megkönnyítik. Érdemes elolvasni a gyártó ajánlását és betartani azokat, hogy a mosogatógépet hosszú időn át használhassa. Nem beszélve arról, hogy megkímélheti magát egy nagyobb, kézzel végzett takarítási procedúrától.

Tiszta mosogatógép

Mosogatógép tisztítása lépésenként

  1. Olvassa el a berendezés leírását és iktassa be a használatba a tisztító programok futtatását
  2. Ne használjon házi praktikákat ipari gép takarítása esetén
  3. Szerezzen be ipari mosogatógép tisztításához alkalmas tisztítószert és eszközöket
  4. A gépet minden kizárólag üres állapotban takarítsa, akár gépi programmal akár kézi takarítást tervez.
  5. A gép nagytakarítása vagy dugulás esetén mielőtt kézi takarítást végezne, a biztonsági előírásoknak megfelelő intézkedéseket tegye meg, áramtalanítsa a gépet, stb.
  6. Ellenőrizze szűrőt és tisztítsa ki, majd mosogatógép zsírtalanítása ás vízkőtelenítése következik
  7. A nagytakarítás után futasson át a mosogatógépben egy öblítő programot, hogy a tisztítószer maradványokat eltávolítsa. Így azok semmiképpen ne kerülhessenek a tiszta edényekre.

Természetesen ehhez is tudunk ajánlani megfelelő tisztítószert. Illetve szivacsot, konyhai törlőt és kesztyűt. Ahogy természetesen az alaposabb tisztításra ideális tisztítószerek vásárlására is kínálunk néhány alternatívát. Amennyiben ezekre a termékekre kíváncsi lenne, klikkeljen ide! Kérdés esetén kérje kollégáink tanácsát a Kapcsolat menüpontban!

Mosogatógép só KIEHL Arcandis Salt 2Kg

Mosogatógép só

Öblítőszer ipari, éttermi mosogatógépekhez, KIEHL Arcandis Shine 10L

Mosogatógép öblítő

KIEHL Grasset 5L, Konyhai tisztítószer

Konyhai tisztítószer