Barion Pixel
MEGRENDELÉS LEADÁSA CSAK ONLINE LEHETSÉGES +36 70 369 6044 megrendeles@higienia-online.hu

A fürdő takarítás nem csupán a szaniterek, a járólap és a csempe megtisztításáról szól. A gondoskodást bizony a zuhanykabin is igényli. Sőt. Talán az igényli igazán. Hiszen mivel nap mint nap zuhanyzunk, a vízkő is több lehetőséget kap a megtelepedésre. És ez még csak a vízkő. Sajnos az is előfordul, hogy más is egyszerűen megtelepedik a zuhanykabinban. Például a penész. Mi tehetünk, hogy mindig szép és tiszta legyen a zuhanykabin? Cikkünkben elmondjuk hogyan szálljunk szembe eredményesen a vízkővel!

Zuhanykabin tisztítása – Mivel tüntessem el a vízkő foltokat?

Nem lehet kérdés, hogy szükség van a rendszeres és körültekintő zuhanykabin takarításra. Igen ám, csakhogy ez nem mindig olyan egyszerű művelet. Nem mindegy például, hogy üveg vagy plexiből készült a zuhanykabin anyaga, milyen forró vízben zuhanyzunk és az se, hogy a fürdés után tudunk-e energiát szánni egy pár perces villám takarításra.

 Ha ugyanis ez utóbbit megtesszük, kisebb eséllyel hatalmasodik el a vízkő probléma.

Legjobb, ha megelőzzük a komoly vízkő kialakulását!

A fürdés után egyébként csupán annyit kell tenni, hogy letöröljük a vízcseppeket, a szappan és sampon maradékokat. Akár egy száraz törölköző is ideális lehet, de higiénikusabb, ha törlőpapírt használunk erre a célra. De az elszántabbak használhatnak ablaklehúzót is. Persze ez után se maradhat el a szárazra törlés… Egyébként egy jó ablaklehúzó segítségével lehúzni a vízcseppeket a kabin oldaláról nem tart semeddig. Nagyon gyors és tiszta megoldás. Csak készítsük a közelbe a lehúzó, hogy kéznél legyen, így nem fogunk megfeledkezni róla. Sokkal gyorsabb mint hosszas időt tölteni a vízköves zuhanykabin tisztítása során. Tényleg érdemes ezt beépíteni a zuhanyzás rutinjába és máris tisztábbnak fog hatni nap mint nap a fürdőszoba.

Ha mégis megjelenik a vízkő

Kiváló házi tisztítószer lehet a 20 százalékos ecet és víz keverékéből készített folyadék, amivel a zuhanykabint is tisztíthatjuk. Ezt spricceljük a kabinra, majd töröljük le a felületről. Az enyhébb vízkőfoltok esetén ez sokat segíthet. Egyébként ha nem vagyunk oda az ecet szagáért, citromlevet is adhatunk a keverékünkhöz. Tehetünk egy próbát esetleg citromsavval vagy szódabikarbónával is.

Az ajtó tisztítása során, amennyiben nem csupán vízkő, hanem más szennyeződések is találhatók a zuhanykabinon – mondjuk szappanmaradék -, adhatunk a házi tisztítószerünkhöz egy kevés sampont is. Ez egy fokkal hatásosabban oldja a makacsabb szennyeződéseket a sima ecetes víznél. Egyebek mellett a penészt is. Ha itt-ott megjelent a penész, azt ecetes, samponos szivaccsal próbáljuk meg eltávolítani. Szóval az ecettel érdemes számolni, mert kiváló megoldó lehet otthon.

Kapcsolódó blog cikkünket is ajánljuk figyelmébe: Mit tegyünk a penész ellen

A zuhanykabin ecetes lemosását egyébként többször egymás után is megismételhetjük. Sőt, célszerű is többször megtenni. Így ugyanis garantált a siker. Egyébként az üvegek esetében általában elegendő egy alapszintű tisztítás. Ott ugyanis létrejön az úgynevezett lótusz hatás. Vagyis a víz lefolyik róla, így az vízköves se lesz. Tehát az üveg zuhanykabin tisztítása egyszerűbb feladat. Ellentétben a plexi vagy a műanyag kabinnal. Esetükben már alaposabb vízkőtelenítésre van szükség.

További blog cikkünket is ajánljuk figyelmébe: Durva vízkő eltávolítása

Persze a házi tisztítószereken felül léteznek más megoldások is. Ha nem szeretnénk bajlódni a házi keverékek elkészítésével, vásárolhatunk speciális fürdőszobai vízkőoldó tisztítószereket is. Amik egyébként nem csak a vízkövet oldják és nem csupán a zuhanykabinra használhatók… Ilyen tisztítószereket természetesen talán a webáruházunkban. Ahogy a zuhanykabin falának tisztán tartására alkalmas ablaktisztítót és ablaklehúzót is. Természetesen az erős tisztítószerek mellett választhatók környezetkímélő tisztítószerek is, melyek szintén leszámolnak minden szennyeződéssel és tökéletesen alkalmasak a műanyag és üveg zuhanykabin tisztítása során is. Ilyen Kiehl termék például a Sanikal-eco klórmentes tisztítószer.

Zuhanykabin lefolyó tisztítása

A lefolyó kitakarítása hetente egyszer ideális, mert például a hajmosások után felgyűlt hajszálakon könyebben megtelepednek a szennyeződések és könnyen helyi dugulást is okozhatnak. A heti fürdőszoba takarítás alkalmával emeljük ki a kabin lefolyójának részeit és alaposan tisztítsuk ki. A zuhanykabin lefolyó tisztítása kellemetlen feladat és kizárólag kézzel végezhető, de szükségszerű. Miután kitisztítottuk, alaposan öblítsük át vízzel és helyezzük vissza a részeket a helyére.

Nézzen körül nálunk! Irány a webáruház!

A Kiehl fürdőszobai tisztítószereket itt éri el. A Vileda kiváló ablaktisztítóit pedig itt. De ajánljuk figyelmébe a direkt vízkőoldásra való tisztítószereinket is. Ezek között természetesen fürdőszobai tisztítószereket is talál. Egyebek mellett olyat is, ami a zuhanykabin megtisztítására való.

Nézzen rá ezekre a tisztítószerekre is:

Amennyiben segítségre van szükséges a rendelése összeállításában vagy a megfelelő termék kiválasztásában, keressen minket bizalommal a Kapcsolat menüpontban!

Kapcsolódó takarítási témájú cikkeink: