MEGRENDELÉS LEADÁSA CSAK ONLINE LEHETSÉGES +36 70 369 6044 megrendeles@higienia-online.hu

Szőnyegtisztító

Hatékony szőnyegtisztítók

A szőnyegek többsége nagy strapabírású, általában a komolyabb szennyeződésekkel szemben is ellenálló. Egy idő után azonban a tisztítást sajnos nem spórolhatjuk meg, egyébként a szennyeződés annyira beleül a szálak közé, hogy még a speciális szőnyegtisztítók is csak nehezen boldogulnak vele. A kézi szőnyegtisztítás sok esetben már vállalhatatlan kihívást jelentene.

Vagyis jobb előbb cselekedni és áldozni a rendszeres szőnyegtisztításra. Az olyan helyeken mindenképpen, ahol napi szintű az igénybevétel. Ha nem spóroljuk meg az időközönkénti szőnyegtisztítást, a hosszú élettartam is garantált. Igen, merthogy az ipari szőnyegtisztítók nem csak a foltokat szedik ki és a szennyeződéseket tüntetik el. A tisztítási hatás révén a szőnyeg állagát is megóvják.

A Kiehl szőnyeg tisztítói például erősen fékezett habzású tenzideket tartalmaznak, amik lehetővé teszik a szálak alapos tisztítását. Azaz nem csak a felszín lesz tiszta, hanem a szőnyeg mélyebb rétegei is felfrissülnek. Bizonyos szőnyegtisztítók még a poratkák ellen is hatékonyak. Talán ezt is érdemes számításba venni a vásárlás előtt, illetve a szőnyegtisztítót ezen tulajdonság alapján keresni a termékkínálatban.

Gépi extrakciós szőnyegtisztító szerek

Nem árt tudni, hogy a szőnyegtisztítók többsége úgynevezett extrakciós tisztítószer. Vagyis gépi tisztításhoz alkalmas. Ne feledjük: a szennyeződés eltávolítása, a gépi tisztítás megkezdése előtt szükséges! A szőnyeget alaposan porszívózzuk fel! Ezt követően kerülhet csak sor a szóró-extrakcióra. Azaz gép tisztításra. A fél, illetve egy liter tisztítószerhez adjunk nagyjából nyolc liter hideg vizet. Az így létrejött tisztító oldatot pedig töltsük az eszközünk tisztavíz tartályába, majd kezdjük meg a szőnyeg tisztítását. Hasonló eljárást a szőnyegtisztító samponnal is elvégezhetünk. Ezek esetében a száradás utáni, szőnyegen lévő vegyszermaradék porszívózható.

Amennyiben makacsabb foltokkal lenne dolgunk, használjunk a tisztítási folyamat során kifejezetten foltok tisztítására alkalmas szőnyegtisztítót. Lényeges, hogy mind az utóbbi, mind az előbbi szőnyegtisztítás eljárás esetén se lépjünk a száradásig a szőnyegre.

A szőnyegtisztítók gazdaságos, 10 literes kiszerelésben vásárolhatók meg a webáruházunkban. Kivéve a színtartó és vízálló szőnyegekre és kárpitokra használható folttisztítót. Ez utóbbit ugyanis 750 milliliteres flakonban kínáljuk. Minden szönyegtisztító termékünket bátran ajánljuk figyelmébe, rendeljen online és nézzen körül kínálatunkban, ahol több megoldást is kínálunk bármilyen felületet szeretne tisztára varázsolni.