Barion Pixel
MEGRENDELÉS LEADÁSA CSAK ONLINE LEHETSÉGES +36 70 369 6044 megrendeles@higienia-online.hu

Milyen jó is lenne, ha a takarítás után hosszú időn át nem kellene aggódni a portalanítás miatt… Sokan vagyunk úgy, hogy mire végzünk a portalanítással, gyakorlatilag újra kezdhetjük a takarítást. Kis túlzással takarítói szuperképességre van ahhoz szükség, hogy egy lakás valóban mindig pormentes legyen. Vagy ha pormentes nem is, de legalább pár napig ne jelenjen meg újra a por a bútorokon. Legalábbis eddig így volt. Manapság viszont terjed egy újfajta módszer, egészen pontosan egy összetevő, egy anyag, ami valamelyest helyettesíti a takarítói szuperképességet. Ráadásul egyszerűen használható a takarításhoz és olcsó is. A glicerinről van szó, ami tulajdonképpen taszítja a port. Vagyis ha ezzel töröljük át a felületet, egy darabig biztosan kevésbé lesz poros. Legyen szó mondjuk tükörről, natúr fáról, lakkozott anyagról.

Mire jó a glicerin?

A glicerin egyébként nem egy új találmány. A múzeumokban, a szállodákban már régóta használják. A háztartásokban viszont eddig nem nagyon terjedt el. Pedig adja magát a dolog. Főleg, hogy a kedvező ár, az egyszerű használhatóság mellett még szagtalan is. És nem képez semmilyen látható réteget. Olyan, mintha nem is lenne ott a felületen. Ennek ellenére nagyon is hatékony portaszító védőréteg.

A glicerin amúgy egy sűrű anyag, amit a megtisztított felületre mikroszálas törlőkendővel tudunk felvinni. Elég néhány csepp, aztán jól dolgozzunk el a felületen a glicerint. A módszerrel olyan ragyogóvá válik a bútor, mint újkorában. Vagy még szebb. És ez több mint pillanatnyi szépség. Az említett portaszító tulajdonsága miatt a ragyogás hosszú időn át megmarad.

 

Védekezzünk a por ellen otthon is!

Ráadásul a glicerin parkettán és laminált padlón is használható. Ha felmosó vízbe teszünk pár cseppet és ezzel töröljük át a parkettát, az eredmény ugyanúgy látható lesz. Sőt, a glicerin a portaszító tulajdonságán túl, nem csak csillogást ad a bútoroknak, a különböző felületeknek. Akár még a foltok eltüntetésében is segíthet. Igaz, ehhez ez kicsit erőteljesebb beavatkozásra van szükség, de nem lehetetlen küldetés. Szinte a lakás minden pontján jól jön majd ez a praktika!

És, hogy hol szerezhető be a glicerin takarításhoz? Leginkább gyógyszertárakban, drogériákban vagy webshopokban. Általában két deciliteres kiszerelésben kapható, nagyjából párszáz forintos áron. Szóval szerintünk kis beruházás ahhoz képest, amilyen eredményt ígér a lakás tisztán tartásában. Persze a felületek alapos tisztítása így sem spórolható meg. Vagyis a glicerines felületkezelés előtt azért tanácsos tisztítószeres takarítást végezni. Direkt az adott felületre ajánlott takarítószerrel.

A Kiehl termékei között érdemes körbenézni. Számos terméke környezetkímélő. Például a portalanításhoz professzionális felületkezelő tisztítószer a Kiehl Presto szóróflakonos kiszerelésben. Így a felületre történő kijuttatás sem lehet probléma, mert a szórófej segít az egyenletes tisztítószer felhasználásban.
Ugyanakkor érdemes beszerezni hozzá a megfelelő törlőkendőt is. Ha ugyanis olyan eszközzel töröljük át a felületet, ami nem vonzza a port, gyakorlatilag hiába minden erőfeszítés. A por ugyanúgy vissza fog szállni.

Szóval ha a takarítói szuperképesség elsajátítása helyett valami egyszerűbb megoldást keres a lakás pormentesítésére, próbálja ki a glicerines felületkezelést. Ha a tisztítás szakszerű volt, a glicerin portaszító tulajdonságában sem fog csalódni. Tegyen egy próbát a következő takarítás alkalmával Ön is!

Blogunkon további hasznos takarítás témájú cikkek közül válogathat:

Amennyiben segítségre lenne szükséges a rendelése összeállításában vagy kérdése merült fel, hogy hogyan használható valamelyik tisztítószer, keressen minket bizalommal a Kapcsolat menüpontban, szívesen segítünk!