Barion Pixel
MEGRENDELÉS LEADÁSA CSAK ONLINE LEHETSÉGES +36 70 369 6044 megrendeles@higienia-online.hu

Rágógumi az asztallap alján… Az iskolai takarítás rémálma. De valószínűleg mindenki átélt már valamilyen élményt ezzel kapcsolatban. Van, aki oda tapasztja, más belenyúl és van, aki megpróbálja eltávolítani. A háromból kettő egészen kellemetlen szituáció. Belenyúlni sem kellemes, de talán takarítani még keményebb munka. És hasonló a helyzet a matricával is. Mármint takarítási szempontból. A ragasztó maradékot eltávolítani bizony embert próbáló dolog még egy tapasztalt takarító számára is.. És akkor még az alkoholos filcnyomok eltűntetéséről nem is beszéltünk. Csak, hogy teljes legyen az iskolapaddal összefüggő tisztítási teendők listája… 

Azt, hogy az iskolai takarításban is bőven van kihívás, a tisztítószer és eszköz gyártók is felismerték. Így ma már léteznek olyan speciális takarítóeszközök, amik segítenek abban, hogy egyszerűbb legyen a tanév során “kidekorált” padokat újra csillogóvá varázsolni, ahol a mikroszálas törlőkendő önmagában már kevés lesz.

A padok tisztán tartása talán a legnagyobb kihívás

Menjünk sorban, nézzük mik az iskola takarítás feladatai! A felületekre rátapadt és rászáradt rágógumi az közép- vagy általános iskola padjairól az esetek többségében könnyedén leszedhető. A legnagyobb része általában egy mozdulattal eltávolítható. A kihívást ebben az esetben inkább a ragacsos maradvány letisztítása és a fertőtlenítés jelenti. Rendszerint az alkoholos törlőkendők és az általános, ipari felhasználásra szánt tisztítószerek segíthetik a takarító munkáját.. A felületre fújva egy érdes felületű mosogatószivaccsal és súrolóval elvileg jól eltávolítható a maradvány és a fertőtlenítés is megoldható több órás sikálás nélkül.

Mi a helyzet a matricákkal?

Ezek eltávolítása talán még a rágógumi nyomok letakarításánál is energiaigényesebb dolog. Gondoljunk csak bele: a matricagyártók célja, hogy olyan valamit alkossanak, ami jól tapad. Vagyis jól bírják a nedvességet, ne oldódjanak fel a melegben, és lehetőleg a felületük is ellenálló legyen. Pont ezek miatt lesz a matrica a takarító legnagyobb ellensége. Ha valami csoda folytán sikerül is megkapirgálni valamelyik szélét, szinte biztos, hogy maximum egy halvány csíkot tudunk csak leszakítani a matricából. Az a tapasztalat, hogy az esetek többségében a ragasztós anyag nagy része a felületen marad. Na, ilyenkor jönnek jól a speciális tisztítószerek, mint az Extra-Fit, ha még az adott műszak ideje alatt végezni akarunk a feladattal.

Az úgynevezett intenzív tisztítók fognak segíteni mint például a Tablefit oldó hatású tisztítószer. A Kiehl ezen termékei tipikusan azokra a szennyeződésekre valók, amik nehezen oldhatónak számítanak. Köztük a matrica maradványokra. Ez a tisztítószer egyébként használható minden, oldószereknek ellenálló műanyag- és műanyaggal bevont felületen. Vagyis nem csak az iskolapadra vagy az irodák asztalaira ragasztott matricát távolíthatjuk el a használatával rendszeres időközönként.

A filctoll eltávolítása

Egyébként ezek a speciális, intenzív tisztítók lesznek a segítségünkre akkor is, ha filctoll, alkoholos filctoll vagy egyéb iskolai eszköz okozta foltokat távolítanánk el a különféle felületekről. Ami ugyebár megintcsak előfordul az iskola sok területén. Van, hogy direkt kerül fel egy tag, egy rajz. Máskor csak a véletlen műve a folt. Az alkoholos filc eltávolítása, a tisztítási művelet és a takarító szempontjából ez egyébként lényegtelen. A tisztítószer nem tesz különbséget abban, hogy ki és milyen céllal hagyott foltot a filccel. Szóval a Kiehl intenzív tisztítószere segít eltávolítani a filctoll foltot és a Tablefit szóróflakonos változatban is rendelhető, hogy a takarító munkavégzés könnyebb legyen. Illetve alkalmas ceruza és tinta által okozott felületi szennyeződés letakarítására is és mindegy, hogy a padok vagy az öltözőszekrények takarítása éppen a feladat.

Tornatermi padló takarítása, tisztítása és ápolása

Végül – ha már az iskolai takarítás a témánk – a tornatermi takarításról is essen néhány szó. Egészen konkrétan a cipők által a padlóra kerülő csíkokról. Természetesen ezek eltávolítására is léteznek megbízható tisztítószerek. Az ipari padlótisztítóknak nem probléma a csíkok eltüntetése és a terület rendszeres tisztító munkák közé sorolva tehetünk a megelőzésért is. A Kiehl termékei között található számos ideális termék. Köztük olyan, ami csíkmentesen szárad és még egy bevonatot is képez a padlón. Vagyis plusz védelmet ad a felületnek. A bevonatolás azonban egy komplexebb feladat, amit érdemes profi takarító cég felé kiszervezni és nem feltétlenül a napi takarítást végző takarítónő feladatai közé sorolni. A bevonatokról és a bevonatolásról részletes információkat talál oldalunkon.

Az iskolai takarításról az általános takarító feladatain túl

Összegezve elmondhatjuk, hogy mondjuk az általános irodai takarító állás után az iskolai takarító állások tartogatnak újabb kihívásokat, ha valaki ilyen jellegű váltáson gondolkodik. Aggodalomra azonban semmi ok, akár takarító személyként, cégként, vagy iskola üzemeltetőként, esetleg tankerületi központ munkatársaként keres megoldást, hogy az iskolában magasabb minőségű tisztaság legyen, mi a Kiehl termékeinek biztosításával tudunk segíteni. A kiszállítást nem csak Budapest környékén és a nagyobb városok környékén mint Pécs, Szeged, Győr, Sopron kérheti, hanem az ország egész területén. Próbálja ki Ön is a Kiehl termékeit és végezzen az általános takarító feladatokkal a munkaidő keretein belül!

Legyen tehát szó felületekre tapasztott rágógumi eltávolításról, matrica maradványok eltüntetéséről, filc okozta foltok letakarításáról, esetleg padlóápolásról, tudunk ideális tisztítószereket mutatni. Kattintson ide, és mutatjuk a teljes Kiehl-kínálatot.

 Olvassa el kapcsolódó cikkeinket további hasznos tanácsokért, kattintson a következő linkekre: